CHT (Colon Hydro Therapie)

Colonhydrotherapie (CHT)

CHT is colonhydrotherapie. Het is een behandeling om uw dikke darm schoon te maken. En om de werking van de darm te stimuleren. Als uw darm beter werkt, kunnen bepaalde klachten verdwijnen.

Waarom CHT?

Uw dikke darm is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen uit uw lichaam. Een gezonde dikke darm neemt voedingsstoffen, mineralen en water op uit de voedselbrij. En verwijdert gif- en afvalstoffen via de ontlasting. Om dit werk te kunnen doen bevat de darm miljoenen bacteriën (darmflora).

De darmflora, en daarmee de zuiverende werking van de darm, kan in de loop van jaren verstoord raken. Bijvoorbeeld door verkeerde voeding, onvoldoende beweging of stress. Hierdoor kunnen allerlei problemen ontstaan, zoals:

  • Voedselresten worden afgezet in de darmplooien. Hierdoor kan de darm minder goed het voedsel transporteren.
  • Voedingsstoffen gaan gisten. Er ontstaan gassen, verkeerde bacteriën en gifstoffen die weer in uw bloed of lymfestelsel terecht kunnen komen.
  • U krijgt klachten zoals huidaandoeningen, hoofdpijn, reuma, astma, allergieën, chronische vermoeidheid of zelfs psychische problemen.

Met CHT worden achtergebleven afvalstoffen uit uw dikke darm verwijderd. Hierdoor kan uw darm beter zijn werk doen. Daarbij is het nodig dat u zorgt voor gezonde darmflora, door verantwoord te eten en bewegen.

Voor wie?

CHT wordt ingezet bij klachten zoals:

huidaandoeningen, hoofdpijn, reuma, gewrichtsklachten, astma, allergieën, obstipatie, chronische vermoeidheid, psychische problemen.

Hoe gaat de behandeling?

Uw dikke darm wordt gereinigd met het CHT-apparaat. Dit apparaat vult uw darm herhaaldelijk met water dat afvalstoffen kan opnemen en afvoeren. Dit gaat als volgt:

U ligt op uw rug op een behandeltafel. Het CHT-apparaat staan aan het voeteneinde.

  • Via een buisje in de anus wordt het CHT-apparaat aangesloten.
  • Door het buisje stroomt water uw dikke darm in. Dit water heeft een temperatuur van 37 tot 40 graden Celsius.
  • Via een grotere buis wordt het water met afvalstoffen afgevoerd.
  • Tijdens de behandeling wordt uw buik licht gemasseerd. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.
  • U kunt op het CHT-apparaat meekijken hoe de afvalstoffen weggaan.
  • De behandeling duurt 45 minuten tot een uur en is pijnloos.

CHT wordt, afhankelijk van wat u nodig hebt, vaker herhaald. Het aantal behandelingen hangt samen met o.a. de mate van darmvervuiling, uw leeftijd en voedingsgewoonten.

Na de behandeling

Zorg na de behandeling dat uw darmflora gezond blijft. Dit kan met name door gezond te eten en voeding op een goede manier te combineren.  Zie Voeding.

Nazorg

Eindigt uw behandeling in onze praktijk? Ook na uw behandeling blijven we bij u betrokken.

We ontvangen bijvoorbeeld de medische brieven van uw (huis)arts en uitslagen van onderzoeken. Zo nodig spelen we een rol in de behandelingen die u krijgt bij uw huisarts of specialist.

Deze betrokkenheid vinden we erg belangrijk.

Leave a Reply