MRT (Matrix Regeneratie Therapie)

MRT

 

MRT is Matrix Regeneratie Therapie. Het is een behandeling om de matrix (zacht bindweefsel) in uw lichaam te ontgiften. Als de matrix is schoongemaakt kan uw eigen afweersysteem weer beter gaan werken. En kunnen behandelingen beter aanslaan.

Waarom MRT?

Van uw hele lichaam bestaat 85% uit zacht bindweefsel; de matrix. Al uw organen zijn ingebed in de matrix. En ook een groot deel van uw afweersysteem bevindt zich hier.

De matrix is een soort doorgeefluik:

  • Voedingstoffen, hormonen en stoffen uit zenuwuiteinden komen via de matrix uw orgaancellen binnen.
  • Afgedankte stofwisselingsproducten verlaten de cellen via de matrix.
    Ze komen terecht in de fijne bloedvaatjes en het lymfesysteem.

In de matrix worden allerlei afvalstoffen opgeslagen. Denk aan onverwerkte stofwisselingsproducten uit de cellen, overblijfselen van ziekteverwekkers, vervuilende stoffen uit het milieu. Die afvalstoffen kunnen voor storingen zorgen. Bijvoorbeeld uw weerstand gaat achteruit of uw orgaancellen raken beschadigd. Op die manier kan bijvoorbeeld een chronische ziekte ontstaan.

Met MRT wordt de matrix schoongemaakt. Hierdoor wordt de kans groter dat uw lichaam op natuurlijke behandelingen kan reageren.

Voor wie?

MRT wordt ingezet bij klachten zoals:

reumatische ziekten, artrose, chronische klachten, astmatische bronchitis, allergie├źn, chronische huidziekten, verminderde weerstand, lymfestuwingen, klachten van de wervelkolom, cellulitis, bindweefselzwakte. Ook kan MRT ondersteunend zijn bij tumorziekten.

Het wordt ook gebruikt om u gezond te houden ( preventie).

Hoe gaat de behandeling?

U krijgt een massage met het MRT 503-apparaat. Zo nodig wordt uw hoofd bestraald door een lamp.

Door de massage komen afvalstoffen vrij uit het zachte bindweefsel. Uw lichaam voert deze afvalstoffen af.

Het MRT 503-apparaat werkt met verschillende technieken zoals zuigmassage, infraroodlicht en BIT . Al die onderdelen zorgen voor een positief effect op uw lichaam. Uw lymfesysteem en celstofwisseling worden gestimuleerd, de kleine bloedvaatjes ontlast en de cellen opgeladen.

MRT wordt, afhankelijk van wat u nodig hebt, een paar keer herhaald. Uw lichaam heeft tijd nodig om aan MRT te wennen. Daarom plannen we de behandelingen niet te snel na elkaar.

Reacties van uw lichaam

Door de zuigmassage met het MRT 305-apparaat ontstaan rode strepen op uw huid. Mogelijk vindt u de massage gevoelig of zelfs pijnlijk. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen passen we de zuigkracht van het apparaat aan op uw grenzen. Als u vaker met MRT bent behandeld, wordt de gevoeligheid minder.

Na de behandeling

Drink na de behandeling 3 tot 4 liter water per dag. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Houd er rekening mee dat uw lichaam reageert. U kunt zich wat loom voelen of wat spierpijn, nekklachten of hoofdpijn krijgen. Sterkere uitscheidingsreacties zijn ook mogelijk. Sommige mensen voelen zich na de behandeling wat neerslachtig. Daarnaast kunnen bestaande klachten tijdelijk erger worden. Door veel te drinken kunt u deze klachten deels voorkomen.

De rode strepen op uw huid trekken in enkele dagen weg als een blauwe plek.

Voor verdere informatie over de matrix en zijn functie klik hier.

Leave a Reply